Το γυμναστήριο είναι ίσως το πιο δύσκολο μέρος να πείσεις τον εαυτό σου να πάει σε σταθερή βάση. Μέχρι να εμφανιστούν αποτελέσματα και να σου γίνει καθημερινή συνήθεια, χρειάζεσαι κάποιον να σε παροτρύνει. Την απάντηση στο πρόβλημά σου θα τη βρεις στο πρόσωπο ενός φίλου. Η βοήθεια θα είναι αμφίδρομη και αν αμφιβάλλεις για την αποτελεσματικότητά της, παρακάτω θα βρεις μία σειρά επιχειρημάτων που σίγουρα θα σε πείσουν.

Θα αλληλοϋποστηρίζεστε

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο σοφός λαός και εκεί έγκειται ένα μεγάλο κομμάτι της βοήθειας που αναφέραμε. Θέτοντας ένα πρόγραμμα αναλαμβάνετε την ευθύνη να το τηρήσετε. Θα ακυρώσετε πολύ πιο δύσκολα μια προγραμματισμένη προπόνηση σκεπτόμενοι ότι την ακυρώνετε και για το φίλο σας. Κάθε άσκηση θα γίνεται πιο δυναμικά με τη παρότρυνση ενός κοντινού σας προσώπου και κάθε ώρα θα περνάει πιο ευχάριστα συζητώντας στα διαλείμματα. Ο γυμναστής είναι εκεί να σου λύσει κάθε απορία αλλά ο φίλος θα σε βοηθήσει να περάσεις τη πόρτα του γυμναστηρίου.

image | article

Οι φίλοι σου σε ξέρουν

Ποιος δεν έχει άγχος για την εμφάνισή του μια κακή μέρα, για το αν θα κάνει σωστά τις ασκήσεις τη μέρα που είναι κουρασμένος ή αν θα συγχρονιστεί στο καινούργιο μάθημα Shake it; Όπως και αν νιώθεις, ένας δικός σου άνθρωπος σε γνωρίζει και θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις κάθε άγχος. Συμμετάσχετε μαζί στο ομαδικό πρόγραμμα που σε φοβίζει και διασκεδάστε ενώ γυμνάζεστε. Καθιερώστε casual day στο γυμναστήριο και μη σκέφτεστε τι και πως θα το φορέσετε!

Ώθησε τον εαυτό σου να κάνει το βήμα παραπάνω

Η βελτίωση θα είναι καθημερινή και με τη παρότρυνση ενός φίλου θα κάνεις το τελευταίο σετ ασκήσεων που τόσο θέλεις να παρατήσεις. Στα πλαίσια της φιλικής ανταγωνιστικότητας ξεπεράστε τα όρια που θέσατε τη προηγούμενη εβδομάδα και βάλτε καινούργιους στόχους. Μη διστάσετε να δοκιμάστε μια καινούργια άσκηση μαζί ακόμα και αν αποτύχετε. Δε πρόκειται να σας κρίνει κανείς! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλέξετε το σωστό άνθρωπο που είναι σε παρόμοιο επίπεδο με εσάς.

Γυμναστήριο ή καφές;

Γιατί όχι και τα δύο; Καθημερινά κάθε άνθρωπος χρειάζεται μερικές ώρες κουβέντας και ηρεμίας με τους φίλους του. Συνδύασε και τα δύο μαζί, βλέποντας το γυμναστήριο σαν μία ευκαιρία κοινωνικοποίησης. Τα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων είναι ιδανικός μέρος για συζήτηση ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνεις από την ένταση. Σε ομαδικά προγράμματα θα συναντήσεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα θα γνωρίσεις τον διπλανό σου. Άλλωστε τα περισσότερα προγράμματα, όπως το M.V.P. απαιτούν συνεργασία! Μη διστάσεις να τα δοκιμάσεις.