Κάποια πράγματα τα απολαμβάνεις καλύτερα όταν έχεις παρέα. Μια βόλτα για καφέ, μια ταινία στο σπίτι, μια μονοήμερη στο βουνό… και φυσικά ένα workout session στο γυμναστήριο! Και αν έχεις αμφιβολίες, απλά συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα του να προπονείσαι με έναν φίλο!

Έτοιμος; Πάμε!

Συνέπεια

Ναι, καλά διάβασες! Συνέπεια. Πόσες φορές έχεις θέσει ένα πλάνο γυμναστικής, μόνο και μόνο για να σταματήσεις να το ακολουθείς βρίσκοντας κάποια δικαιολογία; Μάλλον αρκετές… Όμως αν έχεις έναν φίλο έτοιμο να γυμναστεί μαζί σου, ξαφνικά τα γυμναστικά σου πλάνα γίνονται ενός είδους ‘δέσμευση’. Είναι πολύ πιθανότερο να πραγματοποιήσεις μια προπόνηση, με ή χωρίς personal trainer, με έναν φίλο σου, γιατί πολύ απλά… θα το έχετε σχεδιάσει μαζί. Αντίθετα, συνήθως είναι πολύ πιο δύσκολο να καταφέρεις να παρακινήσεις τον εαυτό σου να πας π.χ. για ένα μοναχικό τρέξιμο, μετά από μια μεγάλη μέρα.

Ποικιλία στην προπόνηση

Όταν αθλείσαι παρέα με κάποιον, τότε μπορείς να γυμνάζεσαι με έναν συναθλητή σου ο οποίος μπορεί να σου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίζεις τη γυμναστική. Και φυσικά, το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ για αυτόν, προσφέροντάς του την παρακίνηση που ίσως του χρειάζεται. Ειδικά όταν νιώθεις ότι η καθημερινή σου προπονητική ρουτίνα αρχίζει να γίνεται πιο πολύ ‘αγγαρεία’, παρά η απόλαυση και η εκτόνωση που περιμένεις πώς και πώς… τότε ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να βρεις έναν training buddy!

Είναι λιγότερο πιθανό να τα παρατήσεις

Είσαι δεν είσαι quitter… το ήξερες ότι είναι περισσότερο πιθανό να παρατήσεις μια fitness προπόνηση αν πηγαίνεις μόνος σου, παρά αν πήγαινες με έναν φίλο σου; Το να γυμνάζεσαι μαζί με κάποιον μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά! Γι’ αυτό βρες κάποιον που ταιριάζεις και που κάνεις καλή παρέα, επιλέξτε ένα μάθημα γυμναστικής που αρέσει και στους δύο… και ξεκινήστε να πετυχαίνετε τους αθλητικούς σας στόχους!

Αυξημένο κίνητρο

Τι κι αν είστε γνωστοί και καλοί φίλοι; Λίγος υγιής ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Και αυτό γιατί όταν προπονείσαι με έναν φίλο, συχνά μπορεί να νιώσετε την ανταγωνιστική σας πλευρά να βγαίνει προς τα έξω… ή τουλάχιστον μπορεί κάποιος από τους δύο να νιώσει την ανάγκη να μη μένει πίσω σε σχέση με την απόδοση του άλλου. Και όπως πάντα, αυτό το αυξημένο κίνητρο βοηθάει να συνεχίζεις την προπόνηση με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και διάθεση! Στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να σταματήσεις τον workout partner σου από το να δώσει τον καλύτερό του εαυτό!

Αν, λοιπόν, η γυμναστική με έναν φίλο είναι κάτι που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει… τότε σε περιμένουμε στα Icon Fitness! Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βρεις τον ιδανικό σου συναθλητή!